Werken in de cloudWanneer ga je als bedrijf werken in de Cloud? Met de vernieuwde hoge snelheid van de abonnementen van Glasnet Buren in combinatie met de stabiliteit wordt die vraag steeds relevanter. Bij de meeste bedrijven is het zelfs niet de vraag of er in de Cloud gewerkt gaat worden, maar wanneer.

Wat betekent Cloud?

Hoewel veel aanbieders van clouddiensten doen geloven dat werken in de Cloud betekent dat het “ergens rondzweeft” is dit in werkelijkheid niet het geval. In de Cloud betekent niets anders dan dat je gegevens zijn opgeslagen op een computer die dag en nacht met het internet verbonden is.

Voordelen

Werken in de Cloud kent grofweg 3 grote voordelen:

  1. Flexibiliteit
  2. Samenwerken
  3. Nooit meer iets kwijt

Flexibiliteit betekent dat je je gegevens vanaf ieder apparaat kunt aanroepen. Je hoeft dus niet per se op kantoor te zijn en achter die ene computer te werken. Ook het feit dat je veel makkelijker kunt samenwerken is een groot voordeel. Omdat de gegevens op een centraal punt bewaard worden kan iedereen er snel en makkelijk bij. Het laatste grote voordeel is dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over het kwijt raken van documenten als een computer het begeeft. De meeste clouddiensten hebben veel vangnetten zodat gegevens altijd beschikbaar zijn en blijven.

Beveiliging

Natuurlijk is beveiliging ook een belangrijk aspect van werken in de Cloud, maar onderschat ook niet de risico’s bij lokaal gebruik. Meer dan 80 procent van de beveiligingsincidenten komen van binnenuit het bedrijf.

Wilt u ook in de Cloud gaan werken en op zoek naar stabiel en snel internet? Sluit dan een High Speed abonnement af. Bel vandaag nog Glasnet Buren op 0344-600770.

Powered by WPeMatico