U kent het misschien wel, een buurman die loopt te pochen over internetsnelheden van honderden Mbit per seconde. Het is makkelijk te geloven dat 200, 400 of zelfs 1000 Mbit/s download altijd nodig is om prettig te kunnen browsen en video’s te streamen. Of dat een hoge abonnementssnelheid automatisch voor betere WiFi en stabiel internet zorgt. Niks minder is waar.

Video en muziek streamen
Een van de populairste dingen die we op dit moment online doen is video en muziek streamen. Bekende voorbeelden hiervan zijn natuurlijk YouTube en Netflix als het om beeld gaat. Apple Music en Spotify Premium zijn veel gebruikte muziekdiensten. Hoeveel bandbreedte heeft u nodig om de laatste series te bekijken of die ene hit te beluisteren? Hier volgt een overzicht:

Deze getallen zijn mogelijk dankzij compressietechnieken die zo zuinig mogelijk omgaan met de beschikbare internetsnelheid. U moet dus met heel wat mensen tegelijk video en muziek streamen wilt u aan 200 Mbit/s komen.

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat hogere internetsnelheden nooit nodig zijn. Voor grote bedrijven die met veel mensen tegelijk online zijn is het natuurlijk fijn om wat ruimer in de jas te zitten. Maar ook als u regelmatig grote bestanden moet versturen of in de cloud zet is meer internetsnelheid prettig. Denk aan fotografie of videobewerking bijvoorbeeld.

Wilt u meer weten over glasvezel en de mogelijkheden die zakelijk glasvezel u kan bieden? Of wilt u aangesloten worden op ons netwerk? Bel Glasnet Buren op 0344-600770.

Powered by WPeMatico