Als bedrijf staat u voor een moeilijke keuze als het gaat om zakelijk internetabonnementen. Er worden veel verschillende snelheden aangeboden. Dit varieert van 10Mb/s tot zo goed als onbeperkt. Welke internetsnelheid het beste past bij uw bedrijf wordt bepaald door diverse factoren.

Online werkzaamheden

Het eerste punt waar u rekening mee moet houden, is welke werkzaamheden er bij uw bedrijf online worden uitgevoerd. Voor basis internetgebruik heeft u in principe weinig snelheid nodig. Werkt u veel online en werken softwarepakketen in de Cloud dan heeft u meer snelheid nodig.

Naast het bezoeken van websites en het verwerken van e-mails zijn er nog meer zaken die de snelheid van uw verbinding op de proef stellen. Zoals bijvoorbeeld:

  • VoIP telefonie
  • Online backup
  • Het uploaden en downloaden van bestanden
  • Het gebruik van beveiligings- / bewakingssystemen
  • Online werken met software voor orderverwerking en voorraadbeheer

Het kan heel vervelend zijn als u minutenlang moet wachten tot uw bestanden verstuurd zijn of tot u nieuwe bestanden van klanten of leveranciers kunt bekijken. Is de verbinding te traag, dan loopt u ook het risico dat het hele proces van downloaden of uploaden afbreekt wanneer dit nog niet voltooid is. En dan kunt u weer opnieuw beginnen …..

Aantal werknemers

Naast de online werkzaamheden die worden uitgevoerd via internetverbinding, is het aantal mensen dat tegelijk werkt natuurlijk ook van invloed. Werkt u als ZZP’er alleen dan bent u de enige die gebruik maakt van de verbinding. Er is dan minder capaciteit nodig dan wanneer u dezelfde werkzaamheden met meerdere medewerkers tegelijk uitvoert.

De snelheid van Glasnet Buren

Als u er zeker van wilt zijn dat uw verbinding altijd supersnel is is en dat u niet onnodig hoeft te wachten op uw bestanden dan moet u kiezen voor Glasnet Buren. Bij ons is de up- en downloadsnelheid stabiel en gelijk aan elkaar. Onze abonnementen beginnen vanaf 50 Mb/s tot wel 1 GB/s.

Glasnet Buren is een initiatief van Ondernemers Platform Buren (de samenwerking tussen actieve ondernemersverenigingen in de gemeente Buren) en heeft een eigen glasvezelnetwerk op de verschillende bedrijventerreinen van Buren. Een eigen zakelijk netwerk, van, voor en door Burense ondernemers, zonder winstoogmerk.

Wilt u meer weten over glasvezel en de mogelijkheden die zakelijk glasvezel u kan bieden? Of wilt u aangesloten worden op ons netwerk? Bel Glasnet Buren op 0344-600770.

Powered by WPeMatico