Telefonie via glasvezel heet VoIP telefonie en staat voor Voice over IP. Ook wel bellen via het internet genoemd. Heel simpel eigenlijk, met een internetverbinding gebruik je deze met VoIP ook voor je telefonie. 

Dit zijn de belangrijkste redenen om voor VoIP telefonie te kiezen:

 1. Lagere telefoonkosten
  De kosten voor het gebruik van het netwerk liggen gemiddeld 30% lager dan bij traditionele telefooncentrales. De totale belkosten kunnen zelfs tot 60% gereduceerd worden ten opzichte van ‘normale’ telefonie.
 2. Hogere kwaliteit
  Via glasvezel is een snelle/grote bestandsoverdracht gegarandeerd en dit zorgt er voor dat de geluidkwaliteit superieur is. Daarnaast is de betrouwbaarheid van het glasvezelnetwerk hoger dan de traditionele telefoonnetwerken.
 3. Schaalbaar
  VoIP oplossingen zijn digitaal en het is dus eenvoudig om het aantal gebruikers te verkleinen of vergroten? Dat is vaak met een paar drukken op de knop geregeld i.p.v. het uitbreiden van een telefooncentrale. Ook het aantal inkomende/uitgaande lijnen is eenvoudig te verhogen/verlagen.
 4. Nieuwe handige functies
  Voicemail, Caller-ID, Conferencing, wachtfuncties of call forwarding: dit zijn maar enkele van de slimme nieuwe toepassingen die VoiP telefonie standaard biedt. Gebruikers krijgen functies die de bereikbaarheid onderling tussen collega’s enorm verbeterd. Hetzelfde geldt voor de communicatie met uw klanten. Voicemails worden per email toegestuurd mocht u niet op uw plek zitten. U mist geen orders en bestellingen meer doordat uw klant ten alle tijden te woord wordt gestaan. En daardoor geen wachtrij en dus verlies van inkomsten.
 5. Gemak
  Klanten vinden gebruiksgemak een van de belangrijkste voordelen. VoiP telefonie werkt in essentie hetzelfde als standaard telefonie, aangevuld met eenvoudig te gebruiken keuzemenu’s voor extra functies, realtime inzage in de belkosten en bereikbaarheidsinformatie tussen collega’s, 24/7.
 6. Mobiliteit
  Omdat VoIP telefonie gebruik maakt van een bestaande internetverbinding kunnen gebruikers op elke willekeurige locatie een vaste telefoon gebruiken, zonder extra kosten. Ongeacht vanuit welke plek de gebruikers inloggen lijkt het alsof ze vanuit uw eigen kantoor communiceren.
 7. Productiviteit van medewerkers
  Zonder enige twijfel neemt de productiviteit van uw medewerkers direct toe door de betere bereikbaarheid en slimme functies voor optimale bereikbaarheid. Een slim gebruik van keuzemenu’s kan er daadwerkelijk voor zorgen dat medewerkers minder hoeven door te verbinden.

Wilt u VoIP telefonie gaan gebruiken, dan kunt u dit het beste doen via glasvezel, want dan profiteer je maximaal van de hoge snelheid van de verbinding via glasvezel. Wilt u meer weten over glasvezel en de mogelijkheden die glasvezel u kan bieden? Of wilt u aangesloten worden op ons netwerk? Bel met 0344-600770.

Powered by WPeMatico