Een goed en stabiel WiFi signaal heb je niet zomaar. Dat hangt af van een aantal zaken. Een goede internetverbinding, niet teveel blokkades en een goede WiFi versterker voor als je in het hele kantoor een signaal wilt.

Maar wat is nu een goede WiFi versterker en waar moet je op letten?

De basisfunctie van iedere wifi versterkers/repeaters is dezelfde, namelijk om het wifi netwerk vergroten. Het grootste (prijs)verschil is het al dan niet ondersteunen van dual band wifi. Met dual band wifi kan je zowel een 2.4GHz als 5GHz netwerk terzelfde tijd (simultaneously dual band) creƫren. Met 5Ghz wifi geniet je van een hogere verbindingssnelheid dan de 2.4Ghz. Op voorwaarde dat je netwerkapparaten 5Ghz ondersteunen.

Interne of externe antenne?

Uiteraard wilt je je wifi versterker zo compact mogelijk, gelukkig zijn de meeste versterkers uitgerust met een interne antenne. De netgear wn3000rp is uitgerust met externe richtantennes waardoor deze iets groter uitvalt. In ruil daarvoor kan je wel beter je wifi netwerk richten.

Bridge

De meeste modellen hebben tegenwoordig ook 1 of meerdere ethernetpoorten. Daarmee is het mogelijk om een apparaat dat geen ingebouwde wifi heeft (bv. printer) toch aan uw thuisnetwerk te koppelen.

Laat je goed voorlichten als je op zoek gaat naar een WiFi versterker. Ook hierin geldt vaak, dat de duurdere modellen beter zijn. Het begint uiteraard met snel internet. Dus wil je ook klant worden van Glasnet Buren, of wil je meer weten over de snelle abonnementen en mogelijkheden? Bel dan vandaag nog op 0344-600770.

Powered by WPeMatico