In de gemeente Buren gonst het van de verhalen over glasvezel, dat kun je niet ontgaan zijn. Het nut van zakelijk glasvezel. Er zijn er mensen die zeggen dat glasvezel nauwelijks meerwaarde boven kabel of DSL biedt. Dat is zeker niet waar, hieronder tonen wij je het nut van zakelijk glasvezel.

Zo snel als je nodig hebt

De snelheid van glasvezel is bijna onbeperkte. De manier waarop een glasvezelverbinding werkt is hier de oorzaak van. De kabel bestaat namelijk uit een dunne draad van glas (zoals de naam misschien al heeft doen vermoeden.) Over de glasvezelkabel worden lichtsignalen verstuurd. Deze signalen gaan met de snelheid van het licht en bevatten een 1 of een 0. De snelheid van glasvezel is hiermee dus bijna onbeperkt. Momenteel is het toch iets minder snel in de praktijk, maar toch aanzienlijk te noemen. Het is namelijk ongeveer 5 keer zo snel als een kabel of DSL verbinding.

De kabel of DSL lopen echter tegen hun einde aan, de snelheid van glasvezel biedt nog een enorme groeipotentie in snelheid. En nu komt het mooiste: een snelheidstoename vereist geen nieuwe investering in bekabeling of aansluiting. Een ander groot voordeel van glasvezel ten opzichte van kabel of DSL verbindingen is de symmetrische verbindingssnelheid. Dit houdt in dat de verzend- en ontvangstsnelheid even groot is. Of je nu download of upload, het gaat allebei even snel. Bij kabel of DSL is dat helemaal niet zo, daar is de snelheid om te downloaden vele malen hoger dan die om mee te uploaden.

Klaar voor de toekomst

Het is iedereen wel duidelijk dat de snelheid van internetverbindingen steeds belangrijker wordt. De processen in bedrijven vragen steeds meer dataverkeer. Ook zie je dat steeds meer apparaten een internetaansluiting krijgen of nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan, beveiligingssystemen, sensoren of thermostaten. Zelfs koffieautomaten en koelkasten kunnen tegenwoordig een internetaansluiting vragen. Medewerkers gebruiken ook steeds meer devices naast hun werkcomputer, bijvoorbeeld hun eigen smartphones en tablets. Alles bij elkaar genereert dit een enorme hoeveelheid, groeiende behoefte aan dataverkeer. Met een glasvezelverbinding bent u klaar voor al van deze ontwikkelingen.

Waarom nu al overstappen op glasvezel?

In de toekomst wordt het glasvezelnetwerk onmisbaar, maar ook in deze tijd bewijst glasvezel zijn waarde. Een snelle, symmetrische verbinding is niet alleen fijn, maar in sommige gevallen zelfs onmisbaar voor de bedrijfsvoering. Met name bedrijven die veel gebruik maken van Office 365, of bedrijven die zelfs hun werkplekken digitaal in de cloud inrichten.

Investeren in zakelijk glasvezel verdiend zichzelf snel terug. De extra snelheid en de symmetrische verbinding wordt steeds belangrijker momenteel. Daarnaast lopen de kabel en DSL aansluitingen bij bedrijven tegen hun technische limieten aan. Het is niet de vraag of, maar wannéér jouw bedrijf niet meer om glasvezel heen kan. Wil je de stap nu maken? Dat kan via Glasnet Buren, het initiatief van Ondernemers Platform Buren met een eigen glasvezelnetwerk op de verschillende bedrijventerreinen van Buren.

Contact of aanvragen glasvezelaansluiting?

Wilt u meer weten over glasvezel en de mogelijkheden die glasvezel u kan bieden? Of wilt u aangesloten worden op het netwerk van Glasnet Buren? Bel dan direct met 0344-600770. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Powered by WPeMatico