Het is voor veel mensen nog steeds niet echt duidelijk wat nu het verschil is tussen koper en glasvezel en daarom leggen we het graag nog een keer uit.

Glasvezel

De naam zegt het eigenlijk al. Glasvezel is een vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. In Nederland heeft 30% van alle bedrijven inmiddels toegang tot glasvezelinternet. Hiermee kunnen hogere internetsnelheden worden behaald dan met welk ander netwerk dan ook. 

Tegenwoordig is de standaard downloadsnelheid voor zowel glasvezel als koper 50 Mb/s en heeft het een uploadsnelheid van 5 Mb/s. Een snelheid die ideaal is om te mailen en te surfen, maar als je grote bestanden moet downloaden, of andere werkzaamheden die veel snelheid kosten? Dan is een hogere internetsnelheid wel zo fijn. Glasnet Buren heeft recentelijk de snelheden verhoogd naar 1 GB/s. Bijkomend groot voordeel van glasvezel is dat je een gegarandeerde snelheid hebt. Zelfs als ook alle bedrijven in de buurt online zijn op hetzelfde netwerk. 

Om meer een meer bedrijven te voorzien van glasvezel zijn we sinds een aantal weken ons netwerk drastisch aan het uitbreiden. Niets staat dus in de weg om ook snel internet te bemachtigen voor jouw bedrijf.

Koper

Wat is dan het grote verschil met ‘gewoon’ internet? De maximale internetsnelheid dat per adres gehaald kan worden via ADSL, is afhankelijk van de afstand van je kantoor tot de wijkcentrale. Hoe dichter je bij de wijkcentrale woont, hoe sneller je internet is. Aangezien veel bedrijven ook in buitengebieden zitten rondom Buren is die snelheid dus bedroevend laag. Het kan voorkomen dat het laden van een simpele internetpagina gemiddeld 4 tot 5 seconden langzamer is dan met glasvezel. Als je veel op internet zit gedurende de dag kan dit al snel een kwartier schelen. Dat betekent dat je met enkel surfen op internet via glasvezel per maand 10 uur productiviteitswinst pakt!

Wil je ook snel internet en een hoge productiviteit? Sluit dan ook een High Speed abonnement af. Bel vandaag nog Glasnet Buren op 0344-600770.

Powered by WPeMatico