ObstakelsOp steeds meer kantoren wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van WiFi. Niet alleen klanten, maar ook het personeel zelf surft op de meeste kantoren op het draadloze internet. De snelheid van wifi in een kantoor wordt bepaald door de snelheid van de internetverbinding, maar ook door de kwaliteit van het wifi-netwerk. Naast deze twee factoren zijn blokkades ook een probleem waardoor een signaal soms erg zwak is.

Obstakels

Er zijn verschillende obstakels die het wifi-bereik kunnen verstoren:

  1. Obstakels die het signaal altijd belemmeren, zoals metaal, een radiator, beton en staal.
  2. Obstakels die het signaal belemmeren als ze aan zijn, zoals draadloze DECT-telefoons, magnetrons en zelfs kerstverlichting!

Deze obstakels houden het wifi-signaal tegen, waardoor het signaal steeds zwakker wordt. Vergelijk het bijvoorbeeld maar met een gesprek tussen twee mensen. Als ze naast elkaar staan, is het makkelijker praten dan wanneer er een muur tussen zit. Bij wifi werkt het eigenlijk ook zo.

Meesurfers

Hoe meer mensen er gebruikmaken van één wifi-netwerk, hoe trager het netwerk wordt. Het kan zijn dat mensen of zelfs kwaadwilligen meesurfen op jouw persoonlijke wifi-netwerk. Niet zo handig, hierdoor wordt je wifi-netwerk snel trager. Daarom is het belangrijk om je wifi-netwerk goed te beveiligen. Ook de buren kunnen je wifi-signaal verstoren, zij maken namelijk gebruik van hetzelfde signaal. Het signaal gaat via de lucht en kan daarom met elkaar botsen.

Wil je ook klant worden van Glasnet Buren, of wil je meer weten over de snelle abonnementen en mogelijkheden? Bel dan vandaag nog op 0344-600770.

Powered by WPeMatico