Ondanks dat we onlangs de snelheden van onze abonnementen hebben verhoogd, horen we af en toe nog berichten over mindere snelheden. Dat heeft meestal te maken met het feit dat u als ondernemer zelf ook voor een deel verantwoordelijk bent voor optimaal internet. Met de volgende 5 tips zorgt u voor een goede verbinding overal in uw nieuwe bedrijf.

1. Optimaal internet: kies voor bedraad

Bedraad internet is het veiligst, snelst en het meest stabiel. Het is minder gevoelig voor verstoringen dan een draadloos WiFi-signaal. Ook heeft het minder last van obstakels in de kamers. Veel kantoorpanden hebben stevige muren waar een signaal soms maar moeilijk doorheen gaat. Bedenk daarom goed waar u vooral internet nodig hebt.

2. Plan voor de toekomst

De meeste kantoren zijn constant in beweging. Nieuw of juist minder personeel is vaak een belangrijke reden van verschuivingen op de werkvloer. Een optimaal bedraad netwerk is dan zeker van belang. Denk daar dus goed over na.

3. Werk de kabels weg

Niets is zo slordig als een kantoor met bureaus waar een ratjetoe aan kabels uitpuilt. Maar behalve voor het zicht heeft het nog een belangrijk aspect. Slecht omgaan met kabels kan de kwaliteit drastisch verminderen.

4. Plaats meerdere WiFi-punten

Natuurlijk is WiFi onontbeerlijk. Zeker als u veel klanten over de vloer heeft. Dan zijn meerdere punten vaak geen overbodige luxe. Zorg daarom voor extra WiFi-punten op strategische plekken zoals de hal en de wc’s. Door op meerdere plekken data-outlets aan te brengen, kunt u bekabeld een WiFi-punt of een WiFi-versterker aansluiten. Zo is het signaal s overal optimaal.

5. Plaats de WiFi-punten hoog

Laag bij de grond is het WiFi-signaal minder krachtig dan hoger in een ruimte. Plaats daarom de WiFipunten hoog in uw kantoor en zorg voor stopcontacten in de buurt. Dan kunt u ook eenvoudig een WiFi-versterker aansluiten en heeft u overal goede verbinding.

Wil je ook klant worden van Glasnet Buren, of wil je meer weten over de abonnementen en mogelijkheden? Bel dan vandaag nog op 0344-600770.

Powered by WPeMatico