Waarom zou uw organisatie kiezen voor glasvezel van Glasnet Buren? Een vraag die vaak gesteld wordt en daarom leggen we nogmaals uit waarom het een goede optie is.

Uiteindelijk gaat alles over glasvezel

Het internet wordt beschikbaar gemaakt over diverse verbindingen, gebaseerd op verschillende netwerktechnologieën. Elke technologie heeft zijn eigen kenmerken en beperkingen. Soms zijn deze beperkingen van natuurkundige aard (bijvoorbeeld maximale snelheid) en soms van protectionistische aard (toegangsdrempel). En soms is het mogelijk om de beperkingen enigszins op te rekken. De huidige netwerktechnologieën zoals 4G (en over een aantal jaren 5G), CATV (“de TV kabel”), ADSL, WiFi, satelliet, straalverbinding (radio) en glasvezel zijn allemaal in staat om uw digitale verkeer te transporteren en netjes bij u af te leveren. Maar wat lang niet iedereen weet is dat zo goed als al het internetverkeer, afkomstig van verbindingen die gebruik maken van de genoemde technologieën, ergens op het traject over een lange afstandsnetwerk van glasvezel gaat.

Waarom nu (al) kiezen voor glasvezel tot in uw bedrijf?

In de afweging over de beste oplossing voor een bedrijfszekere internetverbinding bent u glasvezel vast en zeker tegengekomen. Dat glasvezel door kenners gezien wordt als de ultieme oplossing is een gegeven. Steeds meer organisaties maken de stap naar glasvezel voor de lokale aansluiting van hun organisatie op het internet, en laten zich zo niet meer beperken door uitval en/of traag internet. Maar waarom zou u juist nu kiezen voor een glasvezelverbinding? Hieronder volgen de vijf meest genoemde redenen.

Snelste internetverbinding

Op dit moment is er geen snellere verbinding dan via glasvezel. De cijfers:
ADSL heeft een maximale downloadsnelheid van 24 Mb per seconde (Mb/s);
Voor CATV ligt de maximale snelheid op 200 Mb/s;
Glasvezel overtreft dit ruimschoots met 1000 Mb/s of (veel) meer.
Waar de capaciteit van een ADSL- of CATV-verbinding gedeeld wordt met meerdere gebruikers, wordt een glasvezelverbinding vaak zonder overboeking geleverd. 24 Uur per dag, 7 dagen per week uw eigen gegarandeerde snelheid dus. Bovendien gelden de hoge snelheden niet alleen voor het downloaden van bestanden. Bij glasvezel gaat uploaden even snel als downloaden. Hoe meer organisaties gebruik maken van digitale communicatie, en hoe meer men in de cloud werkt, hoe belangrijker deze symmetrische en gegarandeerde bandbreedte wordt .

Leverbaar in heel Nederland

Zakelijk glasvezel is in heel Nederland leverbaar. “Dus ook in mijn buitengebied?”, horen wij u denken. Ja, ook in úw buitengebied is snel internet via glasvezel een optie. Hoe dichter uw organisatie bij een bestaande glasvezelinfrastructuur is gevestigd, hoe korter de graafafstand zal zijn. En dat betekent lagere eenmalige kosten. Vraag bij glasvezelpartijen een offerte aan, zodat u weet wat de eenmalige kosten zullen zijn. Bovendien liggen op steeds meer industrieterreinen en bedrijvenparken in Nederland fantastische lokale glasvezelinitiatieven, zoals in Tiel, Nieuwkoop, Veghel, Heusden, Zoetermeer, Tilburg, Vlaardingen, Heemskerk, et cetera.

Combineer uw diensten

Merkt u het ook binnen uw organisatie? Steeds meer diensten werken ‘online’ en vergen meer van uw internetverbinding. Ga maar na: pintransacties, alarmtransmissie, (beeld)telefonie, printopdrachten, online back-up, videoconferencing, cloud computing, thuiswerken, opslag van grote bestanden en het koppelen van vestigingen. Met een glasvezelverbinding beschikt u over meer dan voldoende bandbreedte om al uw diensten te combineren over één netwerk. Geen aparte lijn meer voor een pinterminal of alarmsysteem. Alles over één betrouwbare robuuste verbinding.

Betrouwbaar

Veilig en betrouwbaar online zakendoen en communiceren is essentieel voor organisaties. Communicatie tussen uw leveranciers, partners, klanten en collega’s moet zonder haperingen verlopen. Met glasvezel kiest u voor een kwalitatief hoogstaand netwerk met een beschikbaarheid (uptime) van vaak meer dan 99,9%. Zo heeft u de garantie van een optimale (online) bereikbaarheid.

Toekomstvast

Met glasvezel bereidt u zich voor op de groei van uw organisatie. Of het nu gaat om het gebruik van meer (online) applicaties, meer medewerkers of meer vestigingen. Met glasvezel vangt u dit moeiteloos op. Investeren in weer nieuwe verbindingen is zo verleden tijd. Met glasvezel slaat uw organisatie alle (opgerekte) tussenstappen over en belandt u direct in het meest optimale en toekomstvaste netwerk.

Wees dus slim en ga voor snel en stabiel internet via glasvzel. Stap vandaag nog over op Glasnet Buren en bel ons op 0344-600770.

Powered by WPeMatico