Driekwart van alle ondernemers irriteert zich dagelijks aan traag internet. Langzaam werkende online diensten, lange up- en downloadtijden van bestanden en traag surfen op het internet leidt tot verplichte pauzes, irritatie en langer doorwerken of extra thuis werken.

Onnodige wachttijden
Eenderde van de ondernemers moet vaak onnodig wachten op internet tijdens hun werk. Vier op de vijf van hen geeft aan dat deze wachttijd leidt tot niet snel en adequaat kunnen werken (33 procent), irritatie (29 procent) en een machteloos gevoel (19 procent).
Ten koste van productiviteit en plezier
Zeven op de tien ondernemers geven aan dat wachttijden op internet leiden tot minder leuk én minder productief werken. Bij ondernemers die dagelijks onnodig lang moeten wachten, is bij driekwart de wachttijd gevoelsmatig langer dan deze in werkelijkheid is. Ditzelfde ervaren zij ook wanneer zij moeten wachten terwijl zij onder tijdsdruk staan. Zestig procent van de ondernemers vind snel internet van (essentieel) belang voor het bestaan van hun onderneming.
Extra pauzes
Ongeveer de helft van de ondernemers besteedt de verplichte wachttijd aan het drinken van koffie, het voeren van een gesprek met een medewerkers of het voeren van een telefoongesprek. Zo’n 15 procent van alle ondernemers breekt het internetverzoek af, omdat de opdracht te lang duurt volgens hen. Het onnodig wachten werkt ook door op hun privéleven. De helft van de ondernemers  is door de langzame verbindingen gespannen of komt geïrriteerd thuis. Zij moeten vaak thuis ook nog even door werken.
Niet meer wachten?
Investeren in zakelijk glasvezel verdiend zichzelf snel terug. De extra snelheid en de symmetrische verbinding wordt steeds belangrijker momenteel. Daarnaast lopen de kabel en DSL aansluitingen bij bedrijven tegen hun technische limieten aan. Het is niet de vraag of, maar wannéér jouw bedrijf niet meer om glasvezel heen kan. Wil je de stap nu maken? Dat kan via Glasnet Buren, het initiatief van Ondernemers Platform Buren met een eigen glasvezelnetwerk op de verschillende bedrijventerreinen van Buren. Bel Glasnet Buren op 0344-600770.

Powered by WPeMatico