NDIX is een open en onafhankelijk breedbandplatform voor bedrijven en instellingen in alle sectoren en verzorgt ook de techniek van Glasnet Buren.

Wat NDIX doet

De digitale marktplaats
Op de digitale marktplaats sluit NDIX aan de ene kant ICT-dienstaanbieders en aan de andere kant bedrijven en instellingen aan die over ons open netwerk ICT-diensten van elkaar kunnen afnemen. Bedrijven en instellingen die ICT-diensten willen leveren aan klanten kunnen via één aansluiting op NDIX tegen gelijke en zo gunstig mogelijke condities, hun diensten aan een sterk groeiend aantal bedrijven en instellingen aanbieden. Die bedrijven en instellingen op hun beurt kunnen kiezen uit een breed aanbod van ICT-diensten van een groot aantal aanbieders, zonder daarvoor afhankelijk te zijn van de leverancier van de glasvezelverbinding.

De internet exchange
Daarnaast is NDIX ook een internet exchange: providers en grote internetgebruikers kunnen via NDIXgrensoverschrijdend internet inkopen, verkopen en dataverkeer uitwisselen via peering.

Netwerkverbindingen
Ten derde kunt u via NDIX netwerkverbindingen realiseren. Organisaties kunnen meerdere bedrijfslocaties met elkaar koppelen tot één bedrijfsnetwerk of tot een netwerk tussen verschillende organisaties die met elkaar samenwerken. NDIX koppelt diverse glasvezelinfrastructuren van verschillende aanbieders aan elkaar tot één open netwerk, zodat dataverkeer drempelloos kan plaatsvinden.

Advies en innovatieve projecten
Tenslotte voorziet NDIX van advies over bijvoorbeeld vraagbundeling, breedbandontsluiting van gemeentes en bedrijventerreinen en het stimuleren van innovatie.

 

Powered by WPeMatico