Deze week is het zover. MT Networks gaat beginnen met de uitbreiding van het glasvezelnetwerk van Glasnet Buren. Als vaste aannemer zullen ze voor ons het hele jaar door nieuwe klanten gaan aansluiten. Ze beginnen nu met een stuk of 15 klanten van in totaal een kilometer of 20.

Soms best lastig

Dat het aanleggen van een glasvezel netwerk niet altijd makkelijk is, beaamt eigenaar Martin Tibosch. ‘Vooral in de Betuwe is het soms haast niet om door te komen met die kleigrond. Als het veel geregend heeft blijft het plakken aan je spa, en als het net zoals nu weken droog is, is het hard als baksteen.’

Daar komt nog eens bij dat er vaak gestuurd moet worden geboord, omdat de bermen erg smal zijn. ‘Zodra het smaller is dan een meter, mogen we meestal niet meer graven van de gemeentes en dan moeten we overstappen op gestuurd boren. Dat vergt wel enige vakkennis en precisie moet ik zeggen.’

Juist die vakkennis en pecisie is waarom Glasnet Buren MT Networks heeft benaderd om het netwerk uit te breiden. Deze week wordt er gestart op de Onderveldse weg, waar er zo’n 2,5 kilometer nieuw netwerk bijkomt.

Wil je ook klant worden van Glasnet Buren, of wil je meer weten over de abonnementen en mogelijkheden? Bel dan vandaag nog op 0344-600770.

Powered by WPeMatico