Ondanks het feit dat slimme apparaten ondertussen in overvloed te vinden zijn en fabrikanten noest verder werken aan software om ze allemaal met elkaar te laten communiceren, leeft bij veel mensen nog het idee dat een slim huis of kantoor enkel voor gadgetfreaks of liefhebbers van technologie is. Deels waar natuurlijk, maar toch kan het heel handig zijn.

Wees slim

Wie om zich heen kijkt in een gemiddeld kantoor zal waarschijnlijk laptops, smartphones, smart tv’s, bluetooth speakers en andere handige hebbedingen spotten. Een slim kantoor is dan de volgende stap: die systemen met elkaar verbinden. Niet alleen de computers, maar ook je verlichting, ventilatie, verwarming, ijskast, wasmachine, muziekinstallatie… Kortom, zowat alle toestellen en systemen die in het kantoor te vinden zijn. Dat biedt niet alleen meer comfort, het kan je ook helpen om geld uit te sparen. En het is bijlange na niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Kabels

Veel hangt af van een goede voorbereiding om je kantoor te verslimmen. Dat betekent niet dat je nadien geen ingrepen kan doen, maar je zal minder mogelijkheden hebben. Het allerbelangrijkste voor wie een nieuwbouw zet of plannen heeft voor een grondige renovatie is dat je een goede basis legt. Dat betekent dat je voldoende netwerkkabels voorziet zodat je internet in alle hoeken van je kantoor kan krijgen. Pleeg hiervoor overleg met je architect en je aannemer. Het gaat niet alleen over de beschikbaarheid van internetcontacten, ook je schakelaars voorzie je best van een netwerkaansluiting. Wil je voor maximale flexibiliteit gaan, dan moet je ook je lichtpunten anders leggen. Geen verbinding met de schakelaars, maar een rechtstreekse lijn naar je technische ruimte – de plaats waar idealiter alle apparatuur voor verwarming, elektriciteit, water en andere voorzieningen samenkomen. Dankzij die centralisering behoudt je het overzicht, zijn aanpassingen snel te maken en spoor je ook sneller problemen op. Het is afgeraden om je kabels per verdieping te organiseren.

Een slim kantoor begint echter met goed en snel internet. Dus stap vandaag nog over op Glasnet Buren en bel ons op 0344-600770.

Powered by WPeMatico