Onderzoekers aan de Universiteit van Leuven hebben gepubliceerd over de beveiliging van WiFi. Ze vonden een kwetsbaarheid in het WPA2 beveiligingsmechanisme dat wordt gebruikt voor WiFi. De kwetsbaarheid heeft de naam KRACK (Key Reinstallation Attacks) gekregen en bestaat uit een serie aanvallen op verschillende delen van het WPA2 protocol. Door deze kwetsbaarheid kan een aanvaller in bepaalde omstandigheden in staat zijn om verkeer van een WiFi verbonden apparaat af te luisteren.

Het gaat om een zwakke plek in het WiFi-protocol zelf. Daarom hebben veel verschillende apparaten met verschillende besturingssystemen hier last van. Belangrijke tip is om updates, zodra ze beschikbaar komen voor uw draadloze apparaat direct te installeren.

1. Windows 7, Windows 10 en iOS apparaten voorzien van de laatste software update zijn niet kwetsbaar
2. De aanval is alleen mogelijk door in de buurt van het Wi-Fi netwerk te zijn en werkt dus niet via het internet
3. De aanval vindt plaats per apparaat, er is dus geen toegang tot het volledige netwerk
4. Gebruik van VPN, HTTPS en e-mailen via een beveiligde verbinding voorkomt dat dit verkeer kan worden afgeluisterd

Alle Nederlandse telecom- en internet service providers zijn op de hoogte van deze kwetsbaarheid en onderzoeken samen met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en andere partijen in de industrie de impact ervan voor het gebruik van WiFi. Zodra hier meer over bekend is volgt er een update.
Lees meer over veilig internet op Zorg dat alles op orde is en De risico’s van internet

Glasnet Buren is constant bezig met het updaten en beveiligen van het glasvezelnetwerk. Hierdoor hebben we niet alleen een stabiel en robuust internet, maar ook nog eens een snelle verbinding. Wil je meer weten over de abonnementen en mogelijkheden? Bel dan vandaag nog Glasnet Buren op 0344-600770.

Powered by WPeMatico