Jeroen van de Lagemaat (NDIX) vertelt in Het Ondernemersbelang over de toenemende rol van ICT in het bedrijfsleven.

“Wij willen doordringen in het hoofd en het hart van de mensen om te laten zien wat er met ICT mogelijk is en manieren bieden om daar verantwoord mee om te gaan” vertelt Jeroen van de Lagemaat, directeur van NDIX in Enschede. “En nee, niet alles gaat digitaal – maar digitaal gaat straks wel in alles een rol spelen.”

Elke acht maanden verdubbeling ICT-verkeer

Hij benadrukt dat ICT-ontwikkelingen exponentieel groeien: “Het ICT-verkeer verdúbbelt elke acht maanden, en dat doet het al vijftien jaar. Ik wil mensen laten begrijpen wat dat betekent.

Stel je zet op de middenstip van een voetbalstadion een emmer neer. Daar laat je één druppel water in vallen, dan na een minuut twee, vervolgens telkens na een minuut vier, acht, zestien, enzovoort. In slechts twintig minuten is die emmer vol. En als je het in datzelfde tempo door laat druppelen? Dan staat binnen nog eens twintig minuten het hele stadion tot de nok vol water.”

Om een voorbeeld te geven zegt hij dat alleen Google al op dat gebied elk jaar maar liefst honderd nieuwe producten en diensten introduceert. “Over vijftien jaar zit ICT echt overal. In welke sector je ook werkt, ICT ontwikkelt zich sneller en uitgebreider dan je je kunt voorstellen.”

NDIX en Glasnet Buren

NDIX is een open en onafhankelijk breedbandplatform voor bedrijven en instellingen in alle sectoren en verzorgt ook de techniek van Glasnet Buren. Wilt u meer weten over glasvezel en de mogelijkheden die glasvezel u kan bieden? Of wilt u aangesloten worden op ons netwerk? Bel met 0344 – 600 770.

Lees het volledige artikel hier: https://www.ondernemersbelang.nl/kennisbank/ndix-maakt-ondernemers-bewust-van-impact-ict/

Tekst: Theo Bennes

Powered by WPeMatico