Maakt jouw bedrijf voor vaste telefonie gebruik van een ISDN1/2- of meervoudige PSTN-lijn? Dan is het goed om te weten dat deze lijnen per 1 september van dit jaar niet meer beschikbaar zijn. Wat zijn de gevolgen hiervan en wat betekent dit nu eigenlijk voor jouw organisatie? In dit artikel leggen wij het je uit.

Waarom stopt ISDN eigenlijk?

Door de opmars van IP-telefonie (VoIP) is het aantal gebruikers van ISDN en PSTN de laatste jaren sterk afgenomen. Daarop heeft aanbieder KPN besloten de dienstverlening voor deze traditionele telefonienetwerken per 1 september as. te beëindigen. Toch zijn er nog genoeg organisaties die gebruikmaken van deze traditionele lijnen – voor hun telefonie en/of hun pin- en alarmsysteem. Mogelijk bent jij er een van. Daarom is het goed om te weten wat deze uitfasering voor jouw bedrijf precies betekent.

Het is nu tijd om over te stappen naar glasvezel

Voor jou als gebruiker van ISDN1/2 of meervoudige PSTN is het zaak om actie te ondernemen. De tijd dringt en overstappen naar glasvezel en VOIP levert nog meer voordelen op, bijvoorbeeld:

  1. Kostenbesparing
    VoIP-telefonie is goedkoper dan ISDN. Overstappen op VoIP gaat je daarom in vrijwel alle gevallen geld besparen. Een goede reden om dit, als het toch moet, maar meteen te doen.
  1. Veel extra functionaliteit en nummerbehoud
    Het overstappen van ISDN naar VoIP-telefonie gaat altijd met nummerbehoud. Je loopt dus geen risico. Daarnaast krijg je bij VoIP een grote hoeveelheid telefooncentrale-functionaliteit, zoals wachtrijen met plaatsmelding en muziek, doorschakelingen, menu’s, voicemail, gespreksopname en veel meer. Investeren in een nieuwe telefooncentrale door het wegvallen van ISDN is hierdoor niet meer nodig.
  1. Je bent altijd en overal bereikbaar
    Als ondernemer weet je dat het van levensbelang is dat je uitstekend bereikbaar bent. Met bellen via VoIP kun eenvoudig overal werken, zoals bijvoorbeeld op je thuiskantoor. Zo kan je overal waar je internet hebt, bellen zoals op de zaak. Je belt gewoon uit met het zakelijke telefoonnummer en daarnaast kunnen inkomende zakelijke telefoontjes worden ontvangen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over glasvezel en de mogelijkheden die glasvezel je kan bieden?
Of wil je aangesloten worden op ons netwerk? Bel met 0344-600770.

Powered by WPeMatico