In het vorige artikel schreven we al over werken in de Cloud, in dit bericht gaan we het hebben over IoT. Een gekke afkorting die staat voor Internet of Things. Het kan zijn dat dit nog niet bij iedereen een belletje doet rinkelen en dat is precies de reden waarom we het erover gaan hebben.

Internet of Things wil eigenlijk zoveel zeggen als dat alle apparatuur met internet is verbonden en dat je het daardoor ook kunt aansturen.

Een heel simpel voorbeeld is:

Je wekker en koffiezetapparaat zijn met internet verbonden. Zodra de wekker gaat ’s ochtends, krijgt het koffiezetapparaat een seintje en begint met koffiezetten.

Ander voorbeeld:
Als je thuis om een knop drukt gaat op kantoor het licht en de verwarming aan.

Voor veel mensen klinkt dit allemaal wat futuristisch, toch is het meer en meer de toekomst en worden er vaker apparaten ontwikkeld die via internet aangestuurd kunnen worden.

Mogelijk dankzij snel internet

Internet of Things is mogelijk dankzij de apparatuur, maar zeker ook omdat er de beschikking is over snel en stabiel internet. Hoe meer je gaat toepassen en investeren in IoT, hoe belangrijker het internet wordt. Dat is ook precies de reden waarom Glasnet Buren continue investeert in de kwaliteit en onderhoud van het glasvezel netwerk en waarom we nog niet zo heel lang geleden de snelheden gigantisch hebben verhoogd.

Heeft u interesse om te kijken of Internet of Things ook iets is voor uw bedrijf of kantoor? Investeer dan eerst in stabiel en snel internet en sluit een High Speed abonnement af bij Glasnet Buren. Bel vandaag nog op 0344-600770.

Powered by WPeMatico