Steeds meer organisaties stappen over op supersnel internet van Glasnet Buren. Zes vragen aan Peter van Leeuwen, ICT bovenschools bij Stichting CPOB.

CPOB is een onderwijsorganisatie met 16 basisscholen en 1 speciale basisschool in de gemeenten Buren (Maurik, Ravenswaaij), Culemborg, West Betuwe (Geldermalsen, Neerijnen, Haaften, Hellouw, Tuil), Tiel en Zaltbommel.

– De Hoeksteen is overgestapt op glasvezel via Glasnet Buren, hoe was het internet daarvoor?
Voordat we op glasvezel zijn overgestapt maakte we gebruik van een VDSL, redundante verbinding, met eigen IP-VPN. Grootste probleem was de snelheid, die was te laag om alle klassen een goede verbinding te geven.

– En hoe bevalt het?
Sinds we verbinding hebben met het glasvezelnetwerk van Glasnet Buren is de snelheid is hoog en stabiel genoeg om in alle klassen tegelijk op internet te kunnen.

– Waarom hebben jullie gekozen voor glasvezelnetwerk?
Glasvezel is wat nodig hebben en dus willen. De hoge uploadsnelheid is voor ons belangrijk. Modern onderwijs vraagt om een goede, snelle verbinding met internet in alle klassen.

– Wat is voor jullie het grote voordeel van glasvezel?
Er was nog een ander groot voordeel voor ons. Onze partner voor datacommunicatie is NGnetworks en die kan via NDIX direct handelen. We hoefden daarom niet op zoek naar een andere partner voor dat werk.

– Hoe verliep de overstap op glasvezel?
De overstap naar glasvezel verliep goed. We hoefden er zelf maar weinig tijd in te steken. Alles is volgens afspraak verlopen en we hadden er eigenlijk geen omkijken naar.

– Wat zou u willen zeggen tegen organisaties die nog aarzelen?
Internet is je communicatie met de rest van de wereld. Dus dat moet goed geregeld zijn.

Wilt u meer weten over glasvezel en de mogelijkheden die glasvezel u kan bieden? Bel dan Glasnet Buren op 0344-600770.

Powered by WPeMatico