Hoe verzend ik grote bestanden?Met de razendsnelle internetabonnementen van Glasnet Buren wordt het nu ook steeds simpeler om grote bestanden via internet te versturen. Steeds meer zien we dat bedrijven niet langer omslachtige oplossingen hoeven te bedenken wanneer ze grote bestanden naar klanten moeten sturen. Voor de duidelijkheid geven we nog even een overzicht van de opties.

WeTransfer

Grote bestanden versturen met WeTransfer is zo simpel als het moet zijn. Gewoon een naam en emailadres van de ontvanger en dat van jezelf en verzenden maar. Je kan tot 2GB versturen. Wil je meer, dan kun je een betaald account nemen wat nog eens extra voordelen biedt, zoals een eigen look en feel en beveiliging met wachtwoord. Het mooie aan WeTransfer is, dat het een Nederlands bedrijf is. Dat betekent dat ze de gegevens niet mogen doorverkopen en dat de geheime diensten niet mogen rondneuzen. (Officieel tenminste dan.)

TransferXL

Ook een Nederlandse club. (We zijn er dus kennelijk goed in.) Minder bekend dan WeTransfer, wat eigenlijk meer te maken heeft met het gegeven dat WeTransfer er gewoon eerder was. De gratis versie van TransferXL heeft als grote voordeel dat het tot 5GB kan verzenden. Een stuk meer dus.

Versturen vanuit de Cloud

Natuurlijk kun je ook versturen of delen vanuit je Cloud. Dropbox, Google Drive en Onedrive hebben allemaal die optie. Groot voordeel is dat je in feite helemaal niets verzend omdat het bestand op je eigen schijf blijft staan. Nadeel is wel, dat je klanten toegang moet geven tot het document, en als ze het moeten bewerken, moeten ze zelf ook over een Dropbox, Google Drive of Onedrive account beschikken.

Comprimeren en versturen

Je bestanden comprimeren en gewoon mailen kan natuurlijk ook. Door de toegenomen internetsnelheid is daar nauwelijks iets van te merken. De dagen dat je lang moest wachten totdat een video was binnengehaald ligt gelukkig achter ons. Kanttekening is wel dat het niet al te groot bestand mag zijn.

Start vandaag nog met het versturen van bestanden. Zorg daarbij voor snel internet. Bel daarom vandaag nog met Glasnet op 0344-600770.

Powered by WPeMatico