Wilt u een snellere verbinding tot internet? Let dan goed op, want voor je het weet vergelijk je appels met peren. Er zit namelijk veel verschil tussen de oplossingen die providers aanbieden. Hieronder staan de belangrijkste verschillen tussen een glasvezelverbinding van Glasnet Buren en andere providers.

Open netwerk, vrije keuze in providers en diensten

Met een glasvezelaansluiting van Glasnet Buren kiest u zelf het abonnement voor de diensten die bij uw onderneming passen. U heeft de keuze uit allerlei verschillende providers die aangesloten zijn bij NDIX en bent dus niet gebonden aan die ene provider die de glasvezel neerlegt. U kunt te allen tijde dus ook makkelijk wisselen van provider als u dat wilt. Dat komt omdat het glasvezelnetwerk van Glasnet Buren een open netwerk is.

Supersnel up- en downloaden

Het verschil tussen glasvezel en ADSL of kabel. Het grootste verschil is de snelheid van uw internetverbinding. Bij glasvezel zijn nog hogere internetsnelheden mogelijk dan via ADSL of kabel. Dat betekent nog sneller uploaden en downloaden. Alleen bij glasvezel is de uploadsnelheid bovendien gelijk aan de hoge downloadsnelheid. Tot slot is glasvezel het meest stabiele netwerk en daardoor veel minder storingsgevoelig.

Aanzienlijk verschil van uploadsnelheid t.o.v. grote providers

Bij Glasnet Buren is de up- en downloadsnelheid gelijk. Een 50 Mbit/s verbinding geldt dus zowel voor het ophalen als versturen van bestanden. Dit in tegenstelling tot de abonnementen van grote providers als KPN en Ziggo. Zij hanteren een uploadsnelheid die 10x lager is dan de download. Een 50 Mbit/s verbinding betekent slechts een 5 Mbit/s upload. Wil je echt supersnel bestanden uitwisselen, kies dan voor Glasnet Buren.

Gegarandeerd altijd online

Bij zakelijk glasvezel via Glasnet Buren hebben we als één van de belangrijkste speerpunten dat we een beschikbaarheid garanderen van 99,9% (een consumentenverbinding geeft meestal een garantie rond de 89%). En dat moet ook wel, want bij veel bedrijven is de afhankelijkheid van internet groot. Wat te denken van bijvoorbeeld pinbetalingen die niet meer werken? Of als de complete beveiliging uitvalt? Daarom bieden wij die garantie. En dat geeft precies het vertrouwen dat u als ondernemer zoekt.

24/7 service bij storing

Bij de grote providers als KPN en Ziggo wordt meestal het begrip ‘Best Effort’ gebruikt als het om glasvezel gaat. Dit houdt in dat klanten geen garantie hebben ten aanzien van de geleverde capaciteit, de uptime van de verbinding en een eventuele hersteltijd bij storingen, wat soms dagen kan duren. Als ondernemer bent u bij Glasnet Buren verzekerd van 24/7 support.

Glasnet Buren

Glasnet Buren is een initiatief van Ondernemers Platform Buren (de samenwerking tussen actieve ondernemersverenigingen in de gemeente Buren) en heeft een eigen glasvezelnetwerk op de verschillende bedrijventerreinen van Buren. Een eigen netwerk, van, voor en door Burense ondernemers, zonder winstoogmerk.

Wilt u meer weten over glasvezel en de mogelijkheden die glasvezel u kan bieden? Of wilt u aangesloten worden op ons netwerk? Bel met 0344 – 600 770.

Powered by WPeMatico