In een blogpost op NDIX.net omschrijft Dylan van Dijk, risico- en innovatiemanager bij NDIX, over de gevaren van het werken in de cloud en hoe je deze kan vermijden. NDIX is een open en onafhankelijk breedbandplatform voor bedrijven en instellingen in alle sectoren en verzorgt ook de techniek van Glasnet Buren.

Dylan: “Een groot nadeel van de cloud is dat men het publieke Internet gebruikt om toegang tot de cloud te krijgen. Nu de impact en de littekens van het COVID-19 virus zich steeds duidelijker beginnen af te tekenen in het MKB, wordt ook hier het belang van veilige en betrouwbare verbindingen steeds duidelijker. Onder andere de verhoogde activiteit van hackers sinds de corona uitbraak maakt duidelijk dat verbindingen naar systemen die nodig zijn voor de bedrijfsvoering bij voorkeur geen gebruik moeten maken van het publieke Internet. Fabrikanten en leveranciers van veiligheidssystemen en encryptie protocollen kunnen alleen achteraf reageren op door hackers gevonden beveiligingsgaten. Veel leveranciers van clouddiensten raden klanten af om gebruik te maken van publieke Internetverbindingen voor de toegang naar bedrijf kritische systemen in de cloud.”

Hoe vermijd je de gevaren

Het private en afgeschermde NDIX netwerk biedt klanten al jaren, zonder tussenkomst van het Internet, toegang tot meer dan honderd leveranciers van clouddiensten. Daar zijn de grote leveranciers zoals Microsoft Azure, Microsoft Office 365, Amazone Web Services (AWS), Oracle Cloud en Google Cloud Platform recent aan toegevoegd. Naast veiligheid en betrouwbaarheid levert een private verbinding ook grotere stabiliteit van het netwerk en een veel lagere latency en Jitter. Met behulp van het NDIX netwerk en NDIX Cloudconnect wordt een public- of hybride cloud omgeving een private cloud omgeving. Zo kan de bestaande lokale IT omgeving naadloos samenwerken met de IT systemen in de cloud. Dus om gevaren te vermijden en stabiliteit, veiligheid en continuïteit in de bedrijfsvoering zeker te stellen, is een private verbinding naar een cloud omgeving middels NDIX Cloudconnect de beste oplossing.

Werken in de Cloud via Glasnet Buren?

Wilt u ook in de Cloud gaan werken en op zoek naar stabiel en snel internet? Sluit dan een High Speed abonnement af. Bel vandaag nog Glasnet Buren op 0344-600770.

Powered by WPeMatico